+381 61 145 00 00info@apartmanivrnjackabanja.info00:00 - 24:00
Contact info
+381 61 145 00 00info@apartmanivrnjackabanja.info00:00 - 24:00

Sportski tereni

Vrnjačka Banja se poslednjih godina značajno opredelila za razvoj sportskog turizma pa je sve više onih gostiju koji u Vrnjačku Banju dolaze na sportske pripreme, sportske igre, rekreaciju i sl.

Sportsko rekreacioni centar “Raj”


Sportsko rekreacioni centar “Raj” sa tri travnata fudbalska terena i atletskom stazom figurira kao najznačajniji sportski objekat u Vrnjačkoj Banji gde su svoje pripreme obavljali mnogi renomirani klubovi i reprezentacije iz zemlje i inostranstva. 

Stadion malih sportova “Kocka”


Nekoliko otvorenih terena za male sportove, od kojih izdvajamo stadion malih sportova “Kocka”, pružaju idealne uslove za bavljenjem malim fudbalom, košarkom i rukometom uz mogućnost zakupa terena u večernjim satima. Zatvoreni bazeni u sklopu vrnjačkih hotela pružaju odlične mogućnosti upražnjavanja vaterpola i plivanja tokom čitave godine dok u letnjoj sezoni veliki Olimpijski bazen pred stavlja sportski objekat gde se najradije okupljaju deca, omladina i gosti Vrnjačke Banje.

Teniski tereni


Svakako ne možemo zaobići ni dva teniska terena na šljaci, gde je zakup termina moguć od 9-21h. Tereni se nalaze u park zoni izmedju Japanskog vrta i dečijeg igralista.

Veštačka stena


Pored teniskih terena nalazi se i Veštačka stena koja služi za trening alpinista. Stenu mogu koristiti, uz nadzor stručnih ljudi planinarskog drušvta Goč , i gosti koji se profesionalniono ne bave alpinzmom. Cena jednog penjanja do vrha stene je 150 din za goste.

Sportski ribolov

Za sve one koji više vole leto, reku i sportski ribolov uredjene su Podunavačke bare (10 km) na Zapadnoj Moravi gde se i održavaju velika sportska takmičenja.

Strelište


Strelište se nalazi na 5 km od Vrnjačke Banje i poseduje 10 vatrenilih linija podeljenih na 3 distance. Pistoljsko/revolverske do 25 – 50 m, karabini do 100 m i snajperi do 150 m. Moguće je iznajmiti oružje uz ličnu kartu i na istom mestu kupiti neodređenu količinu municije koja se mora ispucati isključivo na strelištu. Atrakcija su svakako glineni golubovi.

Lov

U Vrnjačkoj Banji postoje idealni uslovi za bavljenje lovom u uređenom lovištu Srbija Šume na Goču. Od divljači po brojnosti domiranju divlje svinje i srne, ali takođe u velikoj meri ima vukova i lisica. Lovišta pored Morave bogata su pernatom divljači kao i zečevima .

Ski staza na Goču

Ski staza na Goču (11 km od centra banje) privlači veliki broj ljubitelja zimskih sportova. Horizontalna dužina trase je 520 metara koliko su duge i dve uređene ski staze širine oko 60 metara. Pogonsko zatezna stanica je na nadmorskoj visini 990 metara, odakle skijaši polaze ka vrhu. Mesto odakle kreću na ski stazu je na 1123 metra, što znači da je visinska razlika 132 metra. Broj instaliranih vučnih naprava je 36, a kapacitet je 1195 skijaša na sat, prosečan uspon ski staze je oko 30 stepeni. Poseban doživljaj je skijanje noću. Pored staze postoji par ugostiteljskih objekata koji Vam pružaju mogućnost osveženja u svakom trenutku po veoma pristupačnim cenama.

Vrnjačka Banja ima uslove i za mnoge druge sportove kao što su odbojka, borilački sportovi, stoni tenis (sala hotel Breze), kuglanje, bodi bilding (hotel “Zvezda”), a takođe postoje i idealni uslovi za bavljenje lovom u uređenom lovištu na Goču.

Menu