+381 61 145 00 00info@apartmanivrnjackabanja.info00:00 - 24:00
Contact info
+381 61 145 00 00info@apartmanivrnjackabanja.info00:00 - 24:00

Promenada

Njen centralni deo najčešće i domaćini i gosti zovu u žargonu “kod Vrapca” jer je na glavnom platou jedno od obeležja Vrnjačke banje – Vrabac koji je bio i maskota “Igara bez granice” 1989. god kada je tadašnja Jugoslavija, bila domaćin.

Šetajući vrnjačkom promenadom (glavnim šetalištem), mamiće Vas mnoge bašte kafića i terase hotela, stilski usklađene, noću sa romantičnim osvetljenjem i zivom muzikom svih zanrova  a danju bogatom ponudom pića, hrane i raznih poslastica. Duga je 1,7km, zanimljiva, svakog dana nova, lepo uređena i sa dosta sadržaja.

U blizini “Vrapca” nalazi se i čuveni “Most ljubavi” koji je naša poznata pesnikinja Desanka Maksimovic, opevala u svojoj pesmi: ”Molitva za ljubav”.

Paraleno sa promenadom, sa druge strane Vrnjačke reke, nalaze se 4 ogromna parka koja u gornjem delu sadrze: Decije igraliste, teniski teren, veštačku stenu i japanski vrt.

Ne ostaje neprimećena ni letnja pozornica, amfiteatar  na otvorenom “Danilo Bata Stojkovic”, sastajalište ljubitelja dobrih pozorišnih predstava i filmova gde se odrazavaju manifestacije “ Dani Danila Bate Stojkovica” i “Festival filmskog scenarija”.

Na kraju promenade se nalazi i gradska biblioteka ciji koreni sežu još od 1910. godine gde možete kao gost Vrnjačke Banje platiti pola  članarine i koristiti njene knjige dok ste na odmoru.

Menu