+381 61 145 00 00info@apartmanivrnjackabanja.info00:00 - 24:00
Contact info
+381 61 145 00 00info@apartmanivrnjackabanja.info00:00 - 24:00

Parkovi

Vrnjačka banja je, sem po lekovitim izvorima poznata nadaleko po uredjenom šetalištu čiji najveći deo zauzimaju parkovi na povrsini od preko 80 hektara. Parkovi su jos pre 145 god. utemeljili i postavili najpoznatiji evropski inzenjeri tog vremena iz oblasti pejzazne arhitekture i kao takvi parkovi su jedinstveni u Srbiji.

Visoko zdravo drveće svojim krošnjama pravi hladovinu duž celog šetališta. Natkriva Vrnjacku reku. Još jedan detalj nikog ne ostavlja ravnodušnim jesu cvetni aranžmani i bašte koje su po celom parku. Nema razglednice Vrnjačke banje bez slike cvetnog aranžmana ispred izvora tople vode. Po celom parku su klupe i obaveštenja radi Vašeg lakšeg snalaženja.

Parkovi Vrnjačke Banje pružaju utočište i mir turistima koji uz duge šetnje mogu da vide i lepe mermerne i kamene skulpture stranih i domaćih umetnika i da se opuste u lepotama boja I oblika koje u kombinaciji sa prolecnim ili jesenjim bojama, cvrtkuom ptica I igrom veverica kojih u parku ima jako puno, osvežavaju dušu i telo. Ukoliko se umorite, tu je Vrnjački vozić koji spaja dve krajnje tačke šetališta – bazene kod izvora Snežnik i autobusku stanicu. Cena mu je pristupačna, a vožnja lagana i opuštajuća.

Iznad centralnog parka Vrnjačke Banje uzdiže se brdo koje sa svojim stenama i biljnim rastinjem predstavljaja prirodni ukras Vrnjačke Banje. Na brdu se nalaze stare banjske vile, crkva, anfiteatar, stare kamene stepenice i česma.

Menu